Ομοσπονδία

ΕΟΟ – Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία

Η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο) ιδρύθηκε με το υπ’αριθμόν 3542/20-5-1997 καταστατικό του Πρωτοδικείου Αθηνών με σκοπό να συνενώσει όλους τους Ελληνικούς Συλλόγους που ασχολούνται με τα πουλιά συντροφιάς. Στις 21-5-2012 εγκρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΕΟΟ, με την υπ’αριθμόν 4494/2012 τροποποίηση. Η ΕΟΟ έχει έδρα την Αττική και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Διοργανώνει σε ετήσια βάση Πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκθέσεις για τα πουλιά συντροφιάς, συμμετέχει σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς & Διεθνείς διαγωνισμούς και έχει την τύχη να αναδείξει αρκετούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές, με τελευταίους στο 60ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αλμερία της Ισπανίας, τον Ιανουάριο 2012, στο 61ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Χάσσελτ του Βελγίου, τον Ιανουάριο 2013, στο 62ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπάρι της Ιταλίας, τον Ιανουάριο 2014, κατέκτησε 8 μετάλλια, στο 63ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ροζμάλεν της Ολλανδίας, τον Ιανουάριο 2015, κατέκτησε 16 μετάλλια και στο 64ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ματοζίνιος της Πορτογαλίας, τον Ιανουάριο 2016, κατέκτησε 22 μετάλλια με τη μεγαλύτερη αποστολή απο την ίδρυσή της.

Όνειρο και στόχος μας είναι η εξάπλωση της ορνιθολογικής κουλτούρας στην Ελλάδα, η ανάδειξη Ομοσπονδιακών και Διεθνών κριτών και η διοργάνωση στην Ελλάδα για πρώτη φορά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ηδη η ΕΟΟ ανέλαβε απο το 2012, με συνδιοργανώτριες χώρες τις Τουρκία, Μάλτα, Βουλγαρία, το Διεθνές Μεσογειακό Πρωτάθλημα πτηνών συντροφιάς υπο την αιγίδα της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Συνομοσπονδίας και συμμετέχουσες όλες τις χώρες μέλη της C.O.M. Εχει ήδη αναδείξει απο το 2012 τον 1ο της Διεθνή κριτή, απο το 2014 τον 2ο της Διεθνή κριτή.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία, είναι απο τις 23 Μαίου 2009 η πρώτη Ελληνική Ομοσπονδία που έγινε μέλος (με απόλυτη πλειοψηφία στο ετήσιο συνέδριο, στη πόλη Ovifat του Βελγίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ (Entente Europenne d’Aviculture et de Cuniculture European) στο τομέα των πουλιών (Section Birds).

Καταστατικό και Κανονισμοί

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ