Ποιοί είμαστε

Η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο) είναι δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη Συλλόγους, Σωματεία, Οργανισμούς, Ενώσεις, κινήσεις ή άλλα παρεμφερούς ονομασίας σωματεία,οπουδήποτε κι’ αν εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν ανάλογους σκοπούς με αυτούς της Ομοσπονδίας. Εχει έδρα την ΑΤΤΙΚΗ και ιδρύθηκε με το υπ’αριθμόν 3542/20-5-1997 καταστατικό του Πρωτοδικείου Αθηνών με σκοπό να συνενώσει όλους τους Ελληνικούς Συλλόγους που ασχολούνται με τα πουλιά συντροφιάς. Στις 21-5-2012 εγκρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι τροποποιήσεις του Καταστατικού της , με την υπ’αριθμόν 4494/2012 τροποποίηση.

-Διοργανώνει σε ετήσια βάση Πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκθέσεις για τα πουλιά συντροφιάς, συμμετέχει σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς & Διεθνείς διαγωνισμούς και είχε την τύχη να αναδείξει αρκετούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Στο 60ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αλμερία της Ισπανίας, στο 61ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Χάσσελτ του Βελγίου, στο 62ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπάρι της Ιταλίας, τον Ιανουάριο 2014, κατέκτησε 8 μετάλλια, στο 63ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ροζμάλεν της Ολλανδίας, τον Ιανουάριο 2015, κατέκτησε 16 μετάλλια και στο 64ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ματοζίνιος της Πορτογαλίας, τον Ιανουάριο 2016, κατέκτησε 22 μετάλλια με τη μεγαλύτερη αποστολή απο την ίδρυσή της.  Στόχος , η εξάπλωση της ορνιθολογικής κουλτούρας στην Ελλάδα, η ανάδειξη Ομοσπονδιακών και Διεθνών κριτών και η διοργάνωση στην Ελλάδα για πρώτη φορά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

-Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Συνομοσπονδίας C.O.M (Confedaration Ornithologique Montiale) . Επίσης, η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία, είναι απο τις 23 Μαΐου 2009 η πρώτη Ελληνική Ομοσπονδία που έγινε μέλος (με απόλυτη πλειοψηφία στο ετήσιο συνέδριο, στη πόλη Ovifat του Βελγίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ (Entente Europenne d’Aviculture et de Cuniculture European) στο τομέα των πουλιών (Section Birds).